Mire figyeljünk

MIRE FIGYELJÜNK ODA?

A 2013. január 1-jén hatályba lépő, az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központról, valamint az Országos Építésügyi Nyilvántartásról szóló 313/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet szerint az energetikai tanúsítványokat egy elektronikus alkalmazás igénybevételével az energetikai tanúsító köteles a Dokumentációs Központ részére megküldeni. Az e-tanúsítás az Országos Építésügyi Nyilvántartás részeként működő alkalmazás, melynek célja az energetikai tanúsítványok országos, elektronikus, hiteles nyilvántartása.  A központi rendszer a feltöltött adatok alapján elvégzi a tanúsítvány automatikus, formai és számszaki ellenőrzését, a tanúsítványok hitelesítését és nyilvántartásba vételét. Ennek eredményeképpen a feltöltött tanúsítvány kap egyedi azonosítókat (HET- számot és egy QR kódot), amely alapján azonnal ellenőrizhető vállik a hitelessége!

FIGYELEM!

2016.01.01.- től változnak az energetikai minőség tanúsítványok. A 2016.01.01 után készült tanúsítványok a 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet (az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról) alapján kerülnek kiállításra. Ennek megfelelően a minőségi osztályok már nem A+-I kategóriáig terjednek, hanem AA++ - JJ -ig.


Minden tanúsítvány egy egyedi azonosító számmal (HET- kezdetű azonosító) és egy QR vonal kóddal van ellátva, amely által ellenőrizhető a tanúsítvány valóságtartalma és eredetisége! Ha van egy okostelefonja és arra a megfelelő program telepítve van (QR kód olvasó), vagy van internet hozzáférése (www.e-epites.hu/entan web oldalon), akkor a tanúsítvány valódisága másodpercek alatt ellenőrizhető.

A HET- kezdetű azonosító kerül az adásvételi szerződésre!

FIGYELEM! A HET- kódot NEM lehet előre legenerálni! Ez a hitelesítés lényege! Ha valaki azzal kecsegteti, hogy tud adni előre HET kódot, ott kétségessé válik a tanúsítvány valódisága!

Amennyiben nem biztos a tanúsítvány eredetiségében, vagy nem tudja ellenőrizni, keressen minket bizalommal.

  • Minden energetikai tanúsítványon fel van tűntetve a tanúsító szervezet vagy személy regisztrációs száma, amely igazolja, hogy szakember készítette a tanúsítványt.
  • Minden tanúsítvány szerves része a tanúsító aláírása és pecsétje.